Χορός

Πέντε μέρες στον κόσμο των milongas

Μετά το Tango en Tres η ομάδα «T4 Tango» επανέρχεται από την Κυριακή 1η Μαρτίου στον Χώρο Τέχνης 14η ΜΕΡΑ με μία παράσταση που ανοίγει την πόρτα ενός άγνωστου κόσμου για τους περισσότερους, αυτού των milongas.

Ενός κόσμου με τη δική του «ετικέτα», τους δικούς του κανόνες συμπεριφοράς και τους δικούς του κώδικες, γνωστούς μόνο στους milongueros. Στους ανθρώπους που, όταν πέσει η νύχτα, φορούν τον καλύτερό τους εαυτό και αφήνονται φανατικά στη μαγεία των tangos…

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ο κόσμος της milonga , ο κόσμος μου… Μία μικρή κοινωνία με τους δικούς της κώδικες και κανόνες. Κρυμμένη στις αίθουσες χορού και στις ψυχές τωνDSC_0968 milongueros… Κι εγώ η βασίλισσά της… Σταματάς το χορό και τη σφίγγεις στην αγκαλιά σου κι ας παίζει η μουσική. Γυρνάς το πρόσωπό σου στο δικό της και παίζεις με το χέρι σου στην πλάτη της…»

Εκείνη από την Αργεντινή. Εκείνος Έλληνας. Συναντιούνται «τυχαία», σε μια milonga, ή αλλιώς μια βραδιά tango, μιας ξένης και στους δύο ευρωπαϊκής πόλης. Η έλξη άμεση και αμοιβαία. Εκείνος αποφασισμένος να κερδίσει, εκείνη να κερδηθεί μεν, αλλά… Όπλο και των δύο σε αυτό το παιχνίδι της σαγήνης, το tango. Προκλητικό, ερωτικό, απαιτητικό, εκμηδενίζει τις αποστάσεις και καταλαβαίνει μόνο μια γλώσσα. Αυτή της αγκαλιάς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαλόπουλος

Κείμενα: Πηνελόπη Τσάκαλου

Προσαρμογή κειμένου: ομάδα T4Tango

Χορογραφία: Δημήτρης Λουκάκης, Βίκυ Δαμιανού

Μετάφραση τραγουδιών από τα ισπανικά: Λητώ Μεσσήνη

Επιμέλεια φωτισμού: Γιώργος Μπαρόλας

Κοστούμια: Cardou Collection

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Τρουπής

Δημιουργικό – έντυπη επικοινωνία: Δημήτρης Πιττής

Επί Σκηνής Κώστας Σταρίδας, Μιχάλης Ψύρρας

Πιάνο: Σπύρος Μοσχόπουλος

Info

Κυριακή 1, 8, 15, 22, 29 Μαρτίου και Κυριακή 5 Απριλίου.

Ώρα έναρξης: 19:00

Χώρος Τέχνης 14η ΜΕΡΑ, Καλλιρρόης 10 Αθήνα

(μετρό στάση Ακρόπολη, τραμ στάση Βουλιαγμένης)

Τηλ: 210 9210077

Τιμή εισιτηρίου: 10€