Μπαλέτο Χορός

Μάγεψε το κοινό η Σταχτοπούτα

Στον παραμυθένιο κόσμο της Σταχτοπούτας του Γιόχαν Στράους ταξίδεψαν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην επιτυχημένη πρεμιέρα της παραγωγής

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Η υπέροχη, ανάλαφρη, ερωτική αλλά και χιουμοριστική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, καθώς και τα εντυπωσιακά, πολύχρωμα, αέρινα κοστούμια και σκηνικά του Κριστιάν Λακρουά μάγεψαν το κοινό που εξέφρασε τον ενθουσιασμό του με θερμό χειροκρότημα στο τέλος, αλλά και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η Σταχτοπούτα- Πρεμιέρα 2

H παραγωγή της Σταχτοπούτας του Γιόχαν Στράους του νεότερου, την οποία παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έως τις 30 Απριλίου 2015, δημιουργήθηκε το 1999 για το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Αφορμή στάθηκαν η συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατο του συνθέτη, αλλά και η συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από το 1919, τελευταία χρονιά κατά την οποία το συγκεκριμένο μπαλέτο παρουσιάστηκε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης για την οποία το συνέθεσε ο Στράους.

Η Σταχτοπούτα- Πρεμιέρα 3

Στον παραμυθένιο κόσμο που δημιούργησαν τα πολύχρωμα σκηνικά και με τα δεκάδες διαφορετικά εντυπωσιακά κοστούμια του Κριστιάν Λακρουά, οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εντυπωσίασαν με την απόδοση τους στην ερμηνεία της χορογραφίας του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα.

Η Σταχτοπούτα- Πρεμιέρα 5

Στον ομώνυμο ρόλο η Νάντια Μούθυκα από την Αργεντινή, (η οποία αντικατέστησε την ασθενή Σταυρούλα Καμπουράκη), η οποία μαζί με τον Ντανίλο Ζέκα δημιούργησαν ένα υπέροχο πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Στον απρόσμενο ρόλο της μητριάς ο Στράτος Παπανούσης, ενώ στον ρόλο του Γιόχαν Στράους ο Αλεξάντερ Νέσκωβ. Μαζί τους οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de Ballet της ΕΛΣ, αλλά και σπουδαστές της Σχολής Χορού της Λυρικής και μια υπέροχη ομάδα από λιλιπούτειους χορευτές.

Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διεύθυνε ο Ηλίας Βουδούρης με ρυθμό και ένταση, αναδεικνύοντας τις ποιότητες της μουσικής του Στράους.

Η Σταχτοπούτα- Υπόκλιση

info

Επόμενες παραστάσεις 26, 28, 29, 30 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής.

ΠΗΓΗ: Εθνική Λυρική Σκηνή