Χορός

«Οι τρεις Σωματοφύλακες» χορεύουν …

Η χορευτική εκδοχή του δημοφιλούς και πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Οι τρεις Σωματοφύλακες» παρουσιάζεται την Παρασκευή 1η Αυγούστου στο ProART Festival στην Πράγα.

Πρόκειται για μια χορευτική πρόταση από τις ομάδες Λυδία Λίθος και Torus Knot Dance Company, η οποία μετά από μια σειρά παραστάσεων σε εγχώρια φεστιβάλ, παρουσιάζεται και στο φεστιβάλ της Πράγας.

 

''OI 3 SWMATOFYLAKES'' PHOTO_2

Με αφορμή το μυθιστορηματικό οικοδόμημα, η χορογράφος Φένια Αποστόλου, εμπνεύστηκε και σκηνοθέτησε την ιστορία με τους διάσημους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών να βρίσκονται σε μία αέναη και συγκινητική μάχη με τη νίκη, την ήττα, την αποδοχή, τη συσπείρωση, τη διάσπαση, τη συγχώρεση αλλά κυρίως τη μάχη για την αποφυγή της τελειωτικής παραίτησης.

 

''OI 3 SWMATOFYLAKES'' PHOTO_1

Το σκεπτικό της παράστασης βασίζεται στην ανθρώπινη συλλογικότητα και στο πώς αυτή ενδυναμώνεται ή αποδυναμώνεται από τον καλό ή κακό εαυτό. Έννοιες όπως η ανιδιοτέλεια, η πίστη, η προδοσία και η εγκατάλειψη γίνονται αφορμή για να “συνομιλήσει ” και να “παίξει”η ομάδα μαζί τους.

Η παράσταση διατρέχει τρεις χρονικές περιόδους και με αφετηρία την μπαρόκ εποχή, περνά στη δεκαετία του 1970 και καταλήγει στο “σήμερα”. Συνεργάτης σε αυτήν την διαδικασία είναι ο Κωνσταντίνος Κασιάρης, ο οποίος αποκωδικοποιεί ένα απαιτητικό, σωματικά λεξιλόγιο και δημιουργεί κινητικές δίνες με ακροβατική ικανότητα.

''OI 3 SWMATOFYLAKES'' PHOTO_4

Info

Concept -Σκηνοθεσία- Χορογραφία : Φένια Αποστόλου

Αcrobatic Choreography : Κωνσταντίνος Κασιάρης

Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί :Ευδοκία Βεροπούλου

Βοηθοί Χορογράφου : Ξένια Αλεξάνδρου, Γαλήνη Γυρτάτου

Ειδικές Κατασκευές : Αλέξανδρος Λόγγος

Βοηθός Παραγωγής : Σταύρος Ράγιας

Photos : Chris Tourlakis

Δάσκαλος Ξιφασκίας : Γιάννης Σαρρής

Μουσική : H.Purcell, A.M. Bononcini, J.B. Lully, Queen, Rolling Stones, T-Rex

Χορεύουν : Βάσια Καραβοκύρη, Νίκος Καλύβας, Ηλίας Μπαγεώργος, Στράτος Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος