Μπαλέτο Χορός

Διεθνής διαγωνισμός για τη θέση του Διευθυντή του Μπαλέτου της Λυρικής

Ανακοινώνεται ότι, με κοινή απόφαση των δύο μερών, ολοκληρώνεται η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον κ. Ρενάτο Τζανέλλα, μετά τη λήξη της δεύτερης διετούς θητείας του

στη Διεύθυνση του Μπαλέτου, στις 31 Ιουλίου 2015.

Ο κ. Ρενάτο Τζανέλλα σημειώνει: “Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη, σας ευχαριστώ για την εμπνευσμένη δουλειά που κάναμε από κοινού σε αυτά τα τέσσερα εκπληκτικά χρόνια και για όλα όσα έμαθα από εσάς σε ό, τι αφορά τη διοίκηση του θεάτρου, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία ούτε μια στιγμή δεν σταματήσαμε να προσφέρουμε στο κοινό μας, σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων”.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ κ. Μύρων Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε τον κ. Ρενάτο Τζανέλλα για τα τέσσερα χρόνια άριστης και δημιουργικής συνεργασίας και δήλωσε: “Η θητεία του κυρίου Τζανέλλα στο Μπαλέτο της ΕΛΣ ήταν απολύτως επιτυχημένη. Προσέφερε πολλά στην περαιτέρω καλλιτεχνική αναβάθμιση του Μπαλέτου της ΕΛΣ και μας χάρισε εξαιρετικές παραγωγές μπαλέτου αλλά και όπερας, οι οποίες σημείωσαν ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιτυχία και έτυχαν θερμότατης υποδοχής από το κοινό”.

Ως εκ τούτου, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προχωρήσει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή του Μπαλέτου.

Φωτογραφία: Εθνικη Λυρική Σκηνή / Γιάννης Βελισσαρίδης