Χορός

«Δάσος – Ταμπού» από την ομάδα Griffon στη Φρυνίχου

Η ομάδα Griffon παρουσιάζει από σήμερα και μόνο για 4 μοναδικές βραδιές στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, τα sold out χορευτικά ντουέτα του Φεστιβάλ Αθηνών «Δάσος – Ταμπού», τα οποία αποτελούν

τα δύο πρώτα μέρη μιας τριλογίας, που θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2016 με το «Ταμπού – Πορν».

Ένας άδειος χώρος που μεταβάλλεται από έναν άνδρα και μία γυναίκα. Αρχέτυπα, σύμβολα, οικειότητα και τα όρια του κοινώς αποδεκτού φωτίζουν τις διαφορετικές όψεις της συνύπαρξης. Η χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου εστιάζει στις διάφορες εκφάνσεις της δυαδικής σχέσης μεταξύ άνδρα και γυναίκας εξερευνώντας τους κανόνες που διέπουν την εκάστοτε συνθήκη. Το Δάσος είναι μία σπουδή στην καθημερινότητα που ακολουθεί το ζευγάρι μέσα από ρυθμικές παραλλαγές σε ένα θέμα από το οικείο προς το άγνωστο. Το Ταμπού ψάχνει την σύνδεσή μας με την πηγή και την γέννηση του απαγορευμένου. Την ανάγκη των ιερών και απαράβατων ορίων που προστατεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις από τη δημιουργία μας μέχρι τώρα.

P1220265

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου
Μουσική: Αντώνης Π. [ζωντανό backstage set up]
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Ερμηνεύουν: Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαϊδης

Η λήξη της τριλογίας

Ταμπού – Πορν | Άνοιξη 2016
Το Πορν (2016) που θα κλείσει αυτή τη τριλογία, θα ασχοληθεί με την έλξη προς την υπερβολή και την απομάκρυνση από οτιδήποτε ιερό ως ένα μέσω αναγέννησης, εξαγνισμού και αυτοεπιβεβαίωσης. Η τριλογία Δάσος – Ταμπού-Πορν θα έχει ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2016 όπου τα ντουέτα θα μπορούν να παρουσιάζονται ανά δύο. Το Δάσος παρουσιάστηκε πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή της ομάδας χορού griffón και του Θεάτρου Τέχνης. Το Ταμπού είναι παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015. Το Πορν θα παρουσιαστεί το 2016 και θα είναι μία συμπαραγωγή της ομάδας χορού griffon με το Θέατρο Τέχνης.

Πληροφορίες
Φρυνίχου 14, Πλάκα
τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732
παραστάσεις: 19-27 Οκτωβρίου 2015
Δευτέρα & Τρίτη 21.15