Χορός

«Ave Maya». 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

MAYA PLISETSKAYA PHOTO 4

Τα μεγαλύτερα αστέρια του χορού παγκοσμίως θα λάμψουν στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου για να τιμήσουν την μεγαλύτερη χορεύτρια του αιώνα μας, την μπαλαρίνα μύθο Maya Plisetskaya.

Το Gala Mπαλέτου, που είναι αφιερωμένο στην σπουδαία αυτή καλλιτέχνη έχει τίτλο «AVE MAYA» και την επιλογή των χορευτών – όλοι principal dancers των μεγαλύτερων μπαλέτων του κόσμου – έκανε η ίδια η Maya Plisetskaya, η οποία θα λαμπρύνει με την παρουσία της τη βραδυά, συμμετέχοντας στον εορτασμό των ενενηκοστών γενεθλίων της.

GALA BALETOU-AVE MAYA

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα και ρόλους στους οποίους η Maya έχει γράψει ιστορία με την ερμηνεία της, όπως Δον Κιχώτης, Ραϊμόντα, Καρυοθραύστης, Ωραία Κοιμωμένη, Μαύρος Κύκνος, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μανόν, Κουρσάρος και Κάρμεν.

Συμμετέχουν principal dancers απότα:

MARIINSKY BALLET THEATRE (Vladimir Shklyarov)

ROYAL BALLET – COVENT GARDEN (Marianela Nunez, Roberta Marquez και Thiago Soares

ENGLISH NATIONAL BALLET (Alina Cojocaru, Arionel Vargas)

BOLSHOI BALLET THEATRE (Anastasia Stashkevich, Vyacheslav Lopatin

BALLET NACIONAL DE ESPANA (Sergio Bernal)

ROYAL DANISH BALLET (Gudrun Bojesen, Ulrik Birkkjaer)

NEW YORK CITY   BALLET (Ana Sophia Scheller)

 

VLADIMIR SHKLYAROV photo 1

Στην Maya Plisetskaya έχει απονεμηθεί ο κορυφαίος τίτλος της «Απόλυτης Πρώτης Χορεύτριας» και όπως αναφέρουν οι Financial Times « Η Maya ήταν και είναι ακόμα και σήμερα μια σταρ, ένα Ιερό Τέρας του μπαλέτου, η τέλεια επιτομή για τη θεατρική δόξα, ένα φωτεινό λαμπερό ορόσημο σ’ ένα κόσμο που όλο και περισσότερο λείπουν τα μεγάλα ταλέντα, μια ομορφιά στο κόσμο της γοητείας του μπαλέτου.

 

info

«AVE MAYA»

Gala Μπαλέτου αφιερωμένο στη θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00