Μουσική Οι δημιουργοί γράφουν

Τα «γυμνά» τραγούδια του Χρήστου και της Βικτωρίας

Δυο χαρισματικοί καλλιτέχνες, ζευγάρι στη σκηνή και τη ζωή, ο Χρήστος Θεοδώρου και η Βικτωρία Ταγκούλη, εμφανίζονται απόψε Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο Club του Σταυρού του Νότου, και «πειράζουν» δικά τους τραγούδια αλλά και γνωστές συνθέσεις

από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, που εκτείνονται από τη λαϊκή μουσική μέχρι το ροκ.

Λίγο πριν την εμφάνισή τους εκεί, ο Χρήστος Θεοδώρου γράφει στο artplay.gr.

‘ Ήταν μεγάλη μας ανάγκη αυτήν τη φορά να επιστρέψουμε στην πρώτη, χειροποίητη και εντελώς “γυμνή” μορφή των τραγουδιών της κοινής μας πορείας η οποία δισκογραφικά ξεκίνησε το 2009 και αριθμεί τρεις δίσκους, όλους σε δική μου μουσική, με τελευταίο το Τετράδιο, σε στίχους του Μιχάλη Γελασάκη που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο. Το φετινό μας πρόγραμμα λοιπόν θα περιλαμβάνει τραγούδια από τους κοινούς μας δίσκους, αλλά και διασκευές πολλών γνωστών τραγουδιών, όπως είναι το Θα κλείσω το παράθυρο του Μάνου Λοΐζου, το Όνειρο ήτανε, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, αλλά και τραγούδια ανθρώπων της δικής μας γενιάς, όπως είναι η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης. Η Εdith Piaf επίσης είναι παρούσα, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μάνος Χατζιδάκις, οι Τρύπες και ο Ray Charles. Όλα αυτά ενορχηστρωμένα για τύμπανα-Ρόλυ Γιαμοπούλου, ένα όρθιο ηλεκτρικό μπάσο-Πέτρος Κρεμυζάκης και πιάνο, πλήκτρα και μεταλλόφωνο-ο υποφαινόμενος. Απλά, τρυφερά, ευαίσθητα, χειροποίητα, με τις καρδιές και τις αγκαλιές ανοιχτές.

Οι εμφανίσεις του Χρήστου Θεοδώρου και της Βικτωρίας Ταγκούλη θα γίνονται μία Τετάρτη κάθε μήνα, στο Σταυρό του Νότου Club.

Φραντζή και Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος

Ώρα προσέλευσης: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, με μπύρα ή κρασί

Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ.: 210 9226975

Φωτογραφία αφίσας: Βάσια Αναγνωστοπούλου