Μουσική

Tο πετιμέζι, οι τηγανίτες και το κρασί της Μαρίζας

“Αγαπημένοι μου, η εποχή του Τρύγου, έφτασε στη Σαντορίνη. Σύντομα θα βρεθώ κι εγώ εκεί όπου στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 28 και 29 Αυγούστου”, γράφει η Μαρίζα Κωχ

στην προσωπική της σελίδα στο fb, “σκεφτήκαμε με τον εμπνευστή του και προσωπικό μου φίλο Μανώλη Λιγνό, να παρασκευάσουμε το πετιμέζι για το φετινό FATA MORGANA, στα καζάνια του Μοναστηριού, που έχουν ήδη μεταφερθεί στην κάνναβα του Μουσείου. Την ίδια ώρα στην κάνναβα του Μιχάλη Κορωναίου, το κρασί μας θα σφραγιστεί στα βαρέλια, μέχρι τις 22 του Οκτώβρη, ημέρα γιορτής του Αγίου Αβερκίου, που ανοίγονται τα γιοματάρια και δοκιμάζονται τα κρασιά.

Στην Πανσέληνο του Αυγούστου , Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Αυγούστου και ώρα 6.00 με 9.00 μ.μ., θα τραγουδήσω για τα παιδιά, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου της Σαντορίνης. ‘Εμπειρες τεχνίτρες του πετιμεζιού, θα ετοιμάζουν το πετιμέζι για τη φετινή παραγωγή του του Fata Morgana, του γλυκόπιοτου κρασιού της Μαρίζας και θα κερνούν παραδοσιακές τηγανίτες περιχυμένες με πεντανόστιμο χειροποίητο πετιμέζι”!

Μ.Ζ