Κινηματογράφος

Μια κινηματογραφική ματιά στην Ελλάδα της κρίσης

Μια κινηματογραφική ματιά στην Ελλάδα της κρίσης από καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην Ελληνική Επαρχία είναι η ταινία «Εν Ελληνική Επαρχία 2013, μ. μ.» που προβάλλεται την Τετάρτη 22 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε αρχές του 2013 και ολοκληρώθηκε Οκτώβριο 2014, σε σενάριο – σκηνοθεσία Δημήτρη Δημητρούλια.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη δημιουργία μιας ομάδας Λαρισαίων Καλλιτεχνών που αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα τοπικό κινηματογραφικό συνεργείο με στόχο την παραγωγή μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών.

Το θέμα της ταινίας εστιάζει στα συναισθήματα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, όπως ο φόβος, η ανασφάλεια η απειλή της ανεργίας καθώς και στις παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν στην ομαλή ψυχική και διανοητική λειτουργία τους.

Όταν τέτοια συναισθήματα βιώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς παράλληλα να διαφαίνεται κάποια   ελπίδα στο άμεσο μέλλον τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι καθοριστικές σε επίπεδο βιολογικό, ψυχικό αλλά και σε επίπεδο ιδεολογικού προσανατολισμού. Σύγχρονοι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι από όλες τις οδύνες που συναντά ο άνθρωπος στη ζωή του η αγωνία, η αναμονή είναι η πιο ανυπόφορη.

En Elliniki Eparxia 6b

Συντελεστές:

Σενάριο Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημητρούλιας

Φωτογραφία: Βασίλης Αγγλόπουλος

Σκηνικά κουστούμια: Κώστας Βαρνάς

Μοντάζ-Επεξεργασία ήχου: Κωνσταντίνα Σδράλη

Παραγωγή: Λευτέρης Σιάκης

Ειδικός Σύμβουλος: Λευτέρης Σιάκης

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Θεοδώρα Κακάτσιου, Πέτρος Θώδος, Νίκος Ζαρκογιάννης, Κώστας Βαρνάς, Χρήστος Βαμβατήρας, τα μέλη του συλλόγου “Φίλων Αργεντίνικου tango Λάρισας” Κωνσταντίνος – Έφη Χαλντούπη και 30 μέλη του συλλόγου.

Info

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στις 20:30

“Εν Ελληνική Επαρχία 2013, μ. μ.”

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημητρούλιας

Προλογίζει: Πάρις Τακόπουλος

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550,

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Τιμή εισιτηρίων: 3€