Θέατρο Παιδί

«Τα παραμύθια το ΄σκασαν» στο θέατρο Αργώ

τα παραμυθια 4

Ένα παραμυθένιο Amber Alert , βασισμένο σε ιδέα και κείμενο του ηθοποιού Νίκου Χανιωτάκη, ανεβαίνει κάθε Κυριακή στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αργώ σε σκηνοθεσία Νέλλης Πουλοπούλου.

Πέντε παιδιά το σκάνε από το σπίτι τους, το καθένα για τους δικούς του λόγους και συναντιούνται στο μαγικό δάσος των μαριονεττών, εκεί που τα ζώα μιλούν, οι πόρτες περπατούν, τα ρολόγια ρωτούν, οι σκάλες χοροπηδούν, οι άνθρωποι πετούν, τα παιδιά γελούν και οι ποιητές σιωπούν. Με την βοήθεια ενός παράξενου γεράκου μεταμορφώνουν την ζωή τους σε παραμύθι και αποφασίζουν να υποδυθούν το ρόλο τους μέχρι τέλους για να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

τα παραμυθια 5

Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, ο Κοντορεβιθούλης, η Σταχτοπούτα, ο Χάνσελ & η Γκρέτελ, το σκάνε από το σπίτι τους και συναντιούνται στο παραμυθοδάσος, όπου μαζί με έναν μυστήριο πιανίστα και τον ντράμερ σκύλο του θα διηγηθούν ένα καινούργιο παραμύθι.

τα παραμυθια 3

 

Ταυτότητα

Κείμενο: Νίκος Χανιωτάκης
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νέλλη Πουλοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Επιμέλεια κίνησης-Χορογραφία: Λία Χαμηλοθώρη –Νέλλη Πουλοπούλου
Μουσική (πρωτότυπη σύνθεση): Άγγελος Αγγελίδης – Στίχοι: Ντίνα Καφτεράνη
Video:

Ερμηνεύουν: Μπέτυ Αποστόλου, Ιωάννα Ρούσσου, Νέλλυ Πουλοπούλου, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Σταύρος Τσιτσόπουλος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Ουσίκ Χανικιάν.

τα παραμυθια το σκασαν