Θέατρο

5 ½ φανταστικές ιστορίες βασισμένες στην αλήθεια

Η ομάδα ΑντίχειραΣ παρουσιάζει το πρώτο της έργο στις 5 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, προσπαθώντας να διερευνήσει το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης. Το κωμικό αντιμάχεται με το τραγικό σαν τις αντιθέσεις της εποχής που ζούμε.


Ένας ταχυδακτυλουργός «διακτινίζεται» σε τρεις δουλειές προκειμένου να επιβιώσει. Κάποιες «μυστηριώδεις» καλοντυμένες κυρίες αγοράζουν κρέατα για τους φτωχούς σε μία κρεαταγορά.
Μια κλοπή ρεύματος αφήνει τους ενοίκους πολυκατοικίας στο σκοτάδι. Μια καμηλοπάρδαλη σ’ ένα ζωολογικό κήπο θανατώνεται γιατί περισσεύει. Ένας άστεγος σ’ ένα νεκροταφείο, ποτίζει λουλούδια που δε θ’ ανθίσουν ποτέ. Κάποιοι άνθρωποι περιμένουν σε μία αποβάθρα τρένου την επόμενη ανακοίνωση που δε θα ακούσουν ποτέ.

 


5 ½ φανταστικές ιστορίες βασισμένες σε δημοσιεύματα εφημερίδων την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ιστορίες παράλογες, που ίσως προσπεράσαμε γιατί τις βλέπουμε σαν συνηθισμένες. Ιστορίες θλιβερές που κάποτε θα ακούγονται σαν ανέκδοτα . Ιστορίες ενός παράξενου κόσμου που δεν μπορεί παρά κάποτε να αλλάξει.

Απόσπασμα του έργου παρουσιάστηκε στο Scratch Night του Bob Theatre Festival λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό.

 

krisi

Σύλληψη- Κείμενο: ομάδα ΑντίχειραΣ

Σκηνοθεσία: Θαλασσιά Αντωνοπούλου
Μουσική: Βιβή Φιλιππίδου
Επιμέλεια Κίνησης-χορογραφίες: Όλγα Σπυράκη
Σκηνικά: Αλέξης Γκούμας, Βαγγελιώ Νικολάου
Κοστούμια: Ματίνα Μπουκουβάλα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Παίζουν: Αντώνης Γουγής, Ελίνα Καπετάνου, Ήρα Ρόκου, Γιώργος Τσαγκαράκης
Φωτο: Γιάννης Πρίφτης

Διάρκεια: 100’
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ, 5ευρώ (φοιτητικό, ανεργίας με κάρτα ΟΑΕΔ)